Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Verwijzingen /Verwijskaarten

Hoe werkt onze praktijk met verwijzingen?

Wanneer u de huisarts consulteert op het spreekuur, blijkt soms dat het nodig is dat de huisarts u voor verder onderzoek of behandeling verwijst naar een andere zorgverlener. U krijgt dan een verwijsbrief mee.  

De rol van de huisarts bij de verwijzing is dan vooral inhoudelijk. De huisarts bespreekt met u de reden van verwijzing en wat de noodzaak daarvan is. In de verwijsbrief staat relevante informatie voor de andere zorgverlener met een vraag omtrent de klacht of behandeling. De huisarts verwacht dan ook bericht terug. Zo houden wij overzicht op uw medische problemen.

Sinds januari 2014 worden behandelingen en consulten in het ziekenhuis alleen vergoed met een verwijzing van de huisarts. Als u besluit naar een specialist te gaan, zal deze altijd vragen om een verwijsbrief, anders moet u de kosten zelf betalen.

Dit geldt ook voor psychische hulp, echter niet voor fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie, logopedie of ergotherapie.

Bespreek dus eerst met de huisarts of een verwijzing wenselijk is: hier is de huisarts immers voor!